hosting

Het ontstaan van het Internet

Het begon toen de Russen de Spoetnik 1 lanceerden. Hierdoor gingen de Amerikanen een nieuw onderzoeksbureau oprichten die verantwoordelijk werd voor de ontwikkeling van nieuwe technologie. Een van de projecten van dit onderzoeksbureau leidde uiteindelijk tot de eerste vorm van het grootste communicatieplatform ter wereld. Dit project moest een veilig communicatieplatform worden voor universiteiten die met het onderzoeksbureau samenwerkten. Uit dit project kwam een communicatiekanaal waarbij het niet mogelijk was om af te luisteren. Dit project leidde in 1969 tot de eerste vorm van het internet. Dertien jaar later werd het netwerk van gebruikers steeds groter waardoor het project geüpdatet werd naar het internet zoals we het nu kennen. Van een simpel systeem tot glasvezel, het is in een korte tijd drastisch veranderd. De vraag luidt wel of dit positief is of juist negatief?

Internet van tegenwoordig

Het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken bij zowel de aanbieder als bij de gebruiker. Het zakelijke internet biedt ook veel mogelijkheden voor bedrijven om te groeien binnen de online wereld. Van de online marketing strategieën en tools die zijn ontwikkelt, tot de mogelijkheden van breedband. Wanneer je informatie nodig hebt, zoek je dit op het internet op. Buiten alle voordelen die het verschaft, zijn er ook verschillende aspecten die het moeilijker hebben gemaakt. Er is veel meer kennis voor de wereld beschikbaar waardoor er ook steeds meer gevraagd wordt van bedrijven en mensen om zich te bewijzen tegenover de concurrentie. We zijn wel benieuwd hoe het draadloos internetten zich versterkt of welke internet abonnementen gaan komen en verdwijnen. Het is namelijk een markt met een aantal sterke aanbieders, maar toch proberen nieuwkomers met leuke specificaties te komen. 

Heb jij maar weinig kennis over deze onderwerpen? Maak je geen zorgen! In de volgende artikels geven wij jou een steuntje in te rug om jouw kennis bij te spijkeren!

Een wereld die open is gegaan

Het internet is onmisbaar geworden in ons leven, zowel de bedrijven als particulieren zijn afhankelijk geworden van deze dienst. Het is tegenwoordig een van de grootste kanalen voor marketing en advertising en zorgt voor het merendeel van de omzet bij menige bedrijven. Wil jij graag meer kennis over onder andere de download en uploadsnelheid? Kijk dan snel verder naar onze blogs!

cloud-vips