hosting

Wat is een goede internetsnelheid?

Iedereen maakt tegenwoordig gebruik van internet en er is niets zo vervelend als wanneer dit niet snel verloopt. Maar wanneer is internet eigenlijk snel? Over het algemeen beschik je over een goede internet snelheid wanneer je tussen de 80 en 100 Mbit/s zit. Deze snelheid is perfect voor huishoudens die uit grotere gezinnen bestaan. Echter, kan het zijn dat je met 20 Mbit/s ook al goed zit. Dit kan zijn wanneer je alleen woont of wanneer er weinig internet gebruikt wordt.

Wanneer je gebruik maakt van zakelijk internet wil je natuurlijk niet dat jouw onderneming lijdt onder een slechte internetsnelheid. Hierdoor kan het zijn dat je niet zo productief bent als je wilt zijn. Daarnaast kan het onprofessioneel overkomen waardoor jouw onderneming een negatieve naam krijgt. Maar wat is zakelijk internet en wat zijn de voordelen?

Downloadsnelheid

Naast de algemene snelheid wil je ook natuurlijk een verdieping in de downloadsnelheid. Wanneer je vaak films of games download kan het wel eens goed van pas komen dat dit snel gebeurd. Deze snelheid geeft aan hoe snel jouw internet bestanden van internet kan halen. Deze snelheid is nodig om zo snel mogelijk films te downloaden maar ook om YouTube video’s te bekijken.

Uploadsnelheid

De uploadsnelheid lijkt erg veel op de downloadsnelheid. Echter, zijn deze twee precies het tegenovergestelde. Waar het bij uploaden gaat om de snelheid van het versturen van data en downloaden heeft betrekking op hoe snel je deze data kan openen. Een voorbeeld is het uploaden van foto's op Instagram. Omdat mensen meer gebruik maken van downloads, vinden zij deze snelheid belangrijker dan die van het uploaden.

Welke snelheid past bij jou?

Wanneer je gaat kijken welke snelheid jij nodig hebt, is het belangrijk dat je in de gaten houdt met hoeveel mensen jullie internet nodig hebben en hoe actief het internet gebruikt wordt. Daarnaast is het belangrijk om in te spelen op hoe zwaar de internetactiviteiten van jouw huisgenoten zijn.

Terug
cloud-vips