hosting

Wat is salarisadministratie?

Wat wordt er eigenlijk bedoelt met salarisadministratie? Salarisadministratie is het documenteren en administreren van we werknemerskosten en het uitbetalen van de werknemers binnen een bedrijf. Daarnaast houdt deze vorm van administratie in dat de werkgever de werknemersvoordelen registreert en dat de loonheffing doorgegeven wordt aan de belasting. Deze administratievorm, kan het beste vertaald worden naar: het betalen van jouw werknemers en het inhouden van de loonheffingen. Daarnaast bestaat dit voornamelijk uit het uitrekenen van het juiste netto-bedrag, de hoeveelheid loonheffing moet bepaald worden, iedereen moet op tijd de loonstrook kunnen bemachtigen en uiteindelijk op tijd betalen met het juiste bedrag. 

Welke vormen van salarisadministratie worden besproken

Er zijn veel verschillende hulpmiddelen die salarisadministratie makkelijker maken. Hier bespreken we vijf van deze middelen en hoe zij een impact uitoefenen op deze vorm van administratie. Binnen deze categorie gaan we het hebben over payrolling constructies. Hier geven we jouw inzicht in wat payrolling is en wat de voor- en nadelen zijn. Bij ZZP payrolling laten we zien hoe payrolling te werk gaat wanneer er van opdrachten gesproken wordt en niet van werknemers. Bij payrol software en online boekhoudprogramma’s bieden wij inzicht in de beste software om jouw administratie te beheren. Uiteindelijk richten wij ons bij loonadministratie op de voor- en nadelen van het uitbesteden hiervan en wat het is. 

Welke stappen kan jij ondernemen?

Je bent er achter gekomen wat deze vorm van administratie in houdt. Nu is het tijd dat jij je gaat verdiepen in de verschillende categorieën binnen deze administratie en welke tools jou kunnen ondersteunen. Kijk snel verder naar onze volgende artikelen!

cloud-vips