hosting

Wat is Marketing?

Dit vakgebied is het beste te beschrijven als een vakgebied dat gespecialiseerd is om de waarde van een product of dienst over te brengen naar de markt. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk producten en of diensten te verkopen. Activiteiten, die hieraan gerelateerd zijn, hebben de focus meestal op het versterken of verbeteren van het imago, meer naamsbekendheid creëren, motiveren om actie te ondernemen en uiteindelijk de omzet verhogen. Om dit succesvol te laten verlopen, maken bedrijven gebruik van marketing plannen. Dit zijn specifiek gedocumenteerde acties die gebaseerd zijn op de SWOT-analyse en de persona’s van een bedrijf. De informatie die hieruit vergaard wordt, wordt omgezet in verschillende stappen die documenteren hoe het bedrijf de strategie gaat uitvoeren.

Van e-mails naar affiliate links

Online marketing is een overkoepelende term voor de promotie van producten, diensten en bedrijven via het internet. Een bekende vorm hiervan is via social media. Deze vorm maakt gebruik van advertenties en influencers op platformen als Instagram, Facebook en YouTube. Een andere vorm is via affiliate links, deze vorm maakt gebruik van een website die producten en diensten van een adverteerder promoot via verschillende hyperlinks. Als laatste is er e-mail marketing. Dit ontstaat doordat klanten het goedkeuren dat ze op de hoogte worden gehouden door het bedrijf via de mail.

Van leerling naar specialist

Zoals je gelezen hebt, is marketing enorm belangrijk voor bedrijven. Dit zorgt voor een groot deel van nieuwe klanten en vaak voor een toenemende omzet. Het is belangrijk dat je kijkt welke vorm het beste bij jouw bedrijf past. Maak jouw keuze en verhoog jouw omzet!

 

cloud-vips