hosting

Wat is draadloos internet?

De vorm van draadloos internet waar wij het over gaan hebben, is Wi-Fi. Deze techniek zorgt ervoor dat je kunt internetten binnen een bepaalde afstand. Deze vorm van internet is perfect voor gebruik op korte afstanden. Echter, hangt de afstand af van de hoeveelheid muren, water en andere obstakels er tussen zitten en hoe dik deze obstakels zijn. Wi-Fi is een label dat producten krijgen die voldoen aan verschillende standaarden. Door dit certificatie label kan apparatuur van verschillende merken gewoon met elkaar communiceren.

Hoe ADSL voor meer mogelijkheden zorgt

ADSL is ontstaan als een oplossing. Vroeger kon je niet bellen en internetten tegelijk omdat deze door het zelfde kanaal werden mogelijk gemaakt. Als het een actief was, kon het anderen niet gebruikt worden. Hierdoor is ADSL ontwikkelt. ADSL is een splitsing van dit kanaal waardoor ze wel tegelijk gebruikt kunnen worden. ADSL staat erom bekend dat de downloadsnelheid stukken hoger is dan de uploadsnelheid. Dit doet ADSL bewust, de “A” staat voor asymmetrisch. Dit is gedaan omdat downloaden veel meer wordt gebruikt dan uploaden.

Van kabel naar draadloos

Wanneer je besloten hebt om gebruik te maken van een kabelverbinding, krijgt je van de internetprovider meestal een modem erbij. Dit modem zorgt ervoor dat je draadloos kunt internetten binnen huis. Om draadloos te kunnen internetten, is het belangrijk dat je een router aansluit op jouw modem die voorzien is van een kabel. Er zijn verschillende opties in routers. Het is belangrijk dat je weet wat je belangrijker vindt. Is bereik belangrijker of snelheid?

Ben jij op zoek naar internet met een enorme snelheid? Met glasvezel heb je de mogelijkheid om een stuk sneller te internetten, zelfs wanneer je met meerdere mensen online bent. 

ADSL of toch kabel?

Er zijn verschillende mogelijkheden om te kunnen genieten van draadloos internet. In het kiezen van de router is het belangrijk dat je een router kiest die aan jouw wensen voldoet. Heb je meer snelheid nodig of vind je bereik belangrijker?

Terug
cloud-vips