hosting

Wat is NaaS?

Zoals gezegd staat NaaS voor ‘Network as a Service’. Je hoeft je met dit model geen zorgen te maken over het opzetten of beheren van je eigen netwerkinfrastructuur. Je kunt jouw netwerkinfrastructuur behoeften namelijk uitbesteden aan een derde partij. De provider zorgt voor alle details. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over technische zaken, zoals software-updates.

De voordelen van NaaS

Het gebruik van NaaS van een bedrijf als Wentzo Netwerkspecialist, heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele netwerkmodellen:

  • Complete ontzorging. Je hebt één aanspreekpunt voor alles rondom je gehele netwerk. Van WAN tot WiFi.
  • Het is geen grote investering. Je betaalt een maandelijks tarief voor de dienst. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.
  • Het is gemakkelijk aan te passen. Is er een upgrade of moet er een nieuwe functionaliteit toegevoegd worden? Dit regelt de partij gemakkelijk voor je.

NaaS in vier stappen

Het begint allemaal bij een design. Op basis van het aantal apparaten binnen jouw omgeving wordt er een netwerkdesign ontworpen.
Daarna wordt er een oplossing bedacht voor het probleem dat in de designfase is vastgesteld. Dit noemen we de implementatiefase. Hierna wordt het netwerk opgeleverd.

Zodra het netwerk is opgeleverd, wordt er een validatietest uitgevoerd. Dit wordt overigens regelmatig uitgevoerd, om te checken of alles nog werkt naar behoren. Door regelmatig validaties uit te voeren, worden mogelijke problemen herkend en kunnen er maatregelen getroffen worden voordat incidenten optreden.

Een netwerk vraagt natuurlijk ook om deskundig beheer en onderhoud. Dit is de belangrijkste fase van NaaS. Het netwerk wordt beheerd door de derde partij. Bij hen kun je terecht voor al je vragen en zij regelen alles voor je.

Terug
cloud-vips