hosting

Tips milieubewuster bedrijf

Het is belangrijk dat je als bedrijf zijnde mee kan doen met het groener worden van de wereld. Dit wordt door veel bedrijven nadrukkelijk weergegeven naar de klanten toe. Hiermee wordt aangetoond dat duurzaamheid ook een belangrijk aspect is in het bedrijfsleven. 

Recyclen

We starten met recyclen en in principe moet ieder bedrijf dit al doen, door eenvoudig afval te scheiden. Zet verschillende afvalbakken neer voor onder andere papier, plastic, glas, blik en nog meer. Voor sommige bedrijven worden ook metalen, elektra en dergelijke gesorteerd. Wat doe jij aan waste management? Mocht je niet weten wat dit inhoud? Dan vind je hier meer informatie over waste management

Milieuvriendelijke producten

Maak gebruik van producten die een duurzaam label hebben. Er zijn producten dat in veelvoud worden geconsumeerd in het bedrijfsleven en dat zijn koffie en thee. De kosten van deze producten zijn niet veel hoger dan de traditionele koffie, maar hiermee steun jij wel de boeren en het milieu. Je helpt met duurzame producten indirect de leefomgeving. Denk aan de plantages van koffiebonen. Zelfde geldt voor papier en meubels. Door de juiste partijen te kiezen, kun je helpen met het beschermen van bosbeheer en zorg je ervoor dat wilde dieren het niet nog moeilijker krijgen.

Een andere manier om op papier te besparen is door het niet te gebruiken. Vaak worden er overbodige dingen uitgeprint, terwijl het niet noodzakelijk is. Tegenwoordig heeft iedereen een telefoon met de mail erop. Wees met papier consequent en alleen als het niet anders kan. Je zult zien dat je veel geld kunt besparen op papier. 

Het is ook mogelijk om een duurzame kantine neer te zetten, waar alleen duurzame producten worden verkocht. 

Uitschakelen energieverbruikers

Er zijn veel voorwerpen in het bedrijfsleven dat energie gebruiken. Denk aan diverse randapparaten als printers. Deze staan vaak op stand-by, maar dit verbruikt energie. Zet apparaten uit die niet altijd hoeven aan te staan. Hetzelfde geldt voor licht. Gebruik motion sensors. Wanneer er mensen beweging is zal het licht aan gaan en anders gaan ze vanzelf weer uit. Hierdoor blijft licht niet schijnen. Hetzelfde geldt voor computers. Laat deze niet dag en nacht aanstaan. Een goede powermanagement helpt hierbij. 

Verwarming en airco 

Op ieder bedrijf is verwarming en airco aanwezig. Dit kost vaak veel energie en co2 uitstoting. Het is overigens niet nodig om de verwarming continu aan te zetten. Zorg voor een goede isolatie van het pand. Dit houdt bijvoorbeeld meer warmte binnen en in de zomer koelte. Hierdoor hoef je de apparaten minder te gebruiken om het aangenaam te hebben tijdens het werken. Om extra energie op te wekken is het plaatsen van zonnepanelen ook een handige tip! 

Planten

Planten zijn ideaal voor de werkomstandigheden binnen jouw bedrijf. Het zorgt voor een betere luchtkwaliteit en het zorgt vaak voor een gezondere werksfeer. Het absorbeert daarbij ook nog vieze luchtdeeltjes en zorgt voor een betere zuurstofgehalte in de lucht. 

Personeel & klanten

Uiteindelijk is het belangrijk dat iedereen mee kan denken met betrekking tot duurzaamheid. Vaak hebben medewerkers zeer goede ideeën en kun je de duurzaamheid samen aanpakken. Bekijk wat het personeel wilt en bespreek samen de mogelijkheden om het bedrijf te verduurzamen. Hiermee verhoog je ook de interactie van het bedrijfsimago met het personeel. 

Als laatst kun je ook gaan nadenken over hoe je dit wil gaan communiceren naar de klant. Denk aan het informeren van duurzame doelstellingen. Je zou zelfs een bijeenkomst kunnen organiseren van vaste klanten, om hun perspectieven te ontdekken en wat zij verwachten van het bedrijf. 

Duurzaamheid is een belangrijke factor geworden voor het bedrijf. Als je nog niks hebt gedaan aan duurzaamheid, dan is dit het moment om van start te gaan. Start vandaag nog met een groene campagne en toon aan de wereld wat jij doet voor de duurzaamheid. 
 

cloud-vips