hosting

Blog je weg naar succes

Hoe vaak zie jij een “top tien” blogpost voorbij komen? Dat klopt, heel vaak! Maar hoe komt dat? Dat komt omdat bloggen een zeer sterke werking heeft op de SEO van een website. SEO staat voor search engine optimization en dit heeft invloed op de plaats die Google je geeft wanneer er op een gerelateerd zoekwoord gezocht wordt. Door blogs maak je gebruik van verschillende zoekwoorden waar Google jou op kan vinden. Hierdoor is het erg belangrijk dat je zoekwoordenonderzoek doet voordat je een blog schrijft. Kijk op welke zoekwoorden het meest gezocht wordt en gebruik deze in jouw blogpost. Het is wel belangrijk dat de zoekwoorden gerelateerd zijn aan jouw blogpost. Bloggen zorgt ervoor dat jouw website verkeer op gang komt. Daarnaast kan je gebruik maken van bloggen om jouw producten en diensten te promoten en adverteren.

Ontdek hoe je gebruik kunt maken van afbeeldingen om zowel je website interactiever te maken, zodat bezoekers je beter kunnen vinden en om een beeld te geven van jouw producten en diensten.

Sla je bezoeker aan de haak

Wanneer je teksten gaat schrijven voor commerciële redenen, weet je dat het relevant en pakkend moet zijn. Maar wat is belangrijk wanneer het af hangt van één woord of zin? Dat klopt! Wanneer jij één woord of zin hebt om een bezoeker over te halen om door te klikken, is het belangrijk dat dit een pakkende tekst is, ook wel een ankertekst genoemd. Ankertekst is één woord of groep woorden die er voor zorgt dat de gebruiker van deze link gekoppeld wordt aan een interne- of externe webpagina. Hierdoor is ankertekst zo belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat gebruikers er op klikken. Pakt het hun aandacht dan zullen ze klikken en anders niet. Door middel van het juiste tekstgebruik en website lay-out is het mogelijk om de bezoeker te sturen naar de belangrijkste locaties.

Vind je het lastig om teksten te schrijven? Het is natuurlijk altijd mogelijk om te kiezen voor blogs laten schrijven door professionele copywriters. In dat geval weet je meestal zeker dat er naar alle aspecten die bij de tekst komen wordt gekeken. De kosten zullen echter wel hoger zijn. Maar als de tekst zijn geld opbrengt, kan dat een goede overweging zijn.

Op naar die top ranking

Als je teksten gaat schrijven is het van belang dat je relevante teksten schrijft voor jouw doelgroep. Daarnaast is het belangrijk dat jouw onderwerp en schrijfstijl pakkend is. Zorg dat de lezer de drang heeft om door te lezen en maak gebruik van links en ankertekst om hem of haar naar andere artikelen op je website te lokken.

Terug
cloud-vips