hosting

Wat is een milieuvriendelijke webshop?

Ik hoor je denken: “Hoe kan een webshop invloed uitoefenen op het milieu”? Je hebt gelijk, een webshop zelf, zorgt niet voor een directe impact op het milieu. Echter, zetten webshops processen in werking die wel zorgen voor een negatieve impact op het milieu. Waar de producten, die verkocht worden, onschuldig lijken is dit niet het geval. De manier waarop deze producten gecreëerd worden en de transportatie ervan, hebben vaak een negatieve invloed op het milieu. Maar dit kan je toch niet helemaal oplossen? Nee, dat klopt!

Als webshop kun je duurzaam en milieuvriendelijk worden door maatschappelijke verantwoord ondernemen. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft het bedrijf een positieve invloed op de mensen, de maatschappij en het milieu. Hierdoor kun jij ervoor zorgen dat jouw webwinkel milievriendelijke is.

Bij milieuvriendelijke webshops gaat het erom dat je bewuste materialen gebruikt die geen bijdrage leveren aan de verruiling van het milieu. Heb je wat voorbeelden nodig? Geen probleem, hier komen ze!

Kleding van bamboe

Wanneer je op zoek gaat naar milieuvriendelijke webshops, kom je al snel uit bij BambooBasics. Deze onderneming produceert kleren. Wat is er zo milieubewust aan deze kleren? BambooBasics maakt gebruik van bamboe in hun kleren. Bamboe is een stuk milieuvriendelijker dan katoen, dit komt doordat bamboe geen pesticiden bevat. Hierdoor zijn ze 80% milieubewuster dan verschillende, concurrerende kleding merken.

Door het gebruik van zulke duurzame producten is BambooBasics in staat om hun bedrijfsactiviteiten milieuvriendelijker te maken. Ben jij benieuwd hoe je jouw eigen duurzame producten maakt? Ontdek wat duurzame producten zijn en hoe jij ze kunt ontwikkelen!

Van minder plastic tot het gebruik van bamboe

Er zijn verschillende manieren die elk hun unieke positieve werking hebben op het milieu. Van producten die milieubewuster zijn tot een duurzamere manier van transporteren, het is allemaal mogelijk. Kijk op welke manier jouw webshop milieuvriendelijk kan worden en neem actie!

Terug
cloud-vips