hosting

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zegt iets over de mate waarin een bedrijf zich bezig houdt met de mensen, het milieu en de maatschappij tijdens bedrijfsactiviteiten. Een onderneming is maatschappelijk verantwoord als het een positieve bijdrage levert aan de toekomst van de mensen, het milieu en de maatschappij. Maar hoe kan dit een positieve bijdrage leveren aan jouw onderneming? Maatschappelijk verantwoord ondernemen draagt bij aan de positieve publiciteit van ondernemingen. Hierdoor heeft het, zowel een positieve werking op de toekomst van de omgeving om je heen als een positieve werking voor jouw onderneming. Maar zorg jij ervoor dat je bij deze kanjers hoort?

Hoe kan jij maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Heel leuk die positieve bijdrage aan jouw omgeving, maar hoe doe je dit eigenlijk? Soms zal je denken dat dit alleen mogelijk is voor grote organisaties, maar als kleine onderneming is het ook mogelijk om een impact te hebben op de toekomst van anderen. Zo kan je bewuster omgaan met energie of een maatschappelijke bijdrage leveren door initiatieven te organiseren in jouw regio. Als onderneming kun je bewuster met energie omgaan door het gebruik van zonnepanelen en efficiënte bedrijfsprocessen.

Om jouw een beter inzicht te geven, zullen we een paar voorbeelden bespreken. Een zeer eenvoudige manier, is door minder gebruik te maken van de auto. Gebruik het waar nodig is maar misbruik het niet. Daarnaast kan je informatieve initiatieven in de regio organiseren, of een bijdrage leveren aan het lokale ziekenhuis. Maatschappelijk verantwoord ondernemen focust zich op hoe een onderneming er zoveel mogelijk aan kan doen om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van mens, milieu en maatschappij.

Daarnaast is het belangrijk dat ondernemingen een positieve bijdrage leveren aan waste management. Dit kan zijn door het recyclen van procuten, maar ook door het gebruik van papieren tassen in plaats van plastic tassen. Daarnaast kun je gebruik maken van recyclebare rietjes of kartonnen rietjes. 

Van zonnepanelen naar maatschappelijke initiatieven

Waar vaak gesproken was van energie bij duurzaamheid, ben jij erachter gekomen hoe dat je duurzaamheid in een onderneming toepast. Ga jij voor de maatschappelijke initiatieven of ga je het milieu redden? Maak je keuze, je kan geen fouten hierin maken!

Terug
cloud-vips