hosting

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid kent veel verschillende soorten maar wat houdt het nu precies in? Doordat er zoveel soorten zijn, zijn er ook veel verschillende definities. Het houdt in dat de ontwikkelingen van de huidige generatie van de mensheid, geen negatieve impact heeft op de toekomstige generatie. Het kan gaan om economische ontwikkelingen maar ook om het milieu en sociale ontwikkelingen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de economie van de huidige generatie geen negatieve impact heeft op het milieu van de toekomstige generatie. Tegenwoordig is het zoeken naar compromissen hierin een zeer grote uitdaging voor zowel de overheid als bedrijven. Ben jij al begonnen met duurzaam ondernemen

Verschillende soorten duurzaamheid

Er zijn verschillende soorten duurzaamheid, iedere vorm heeft een eigen unieke betekenis. Zo is er een methodiek dat Lean Six Sigma heet. Deze methodiek gaat over het minimaliseren van mogelijke verspilling die plaatsvind binnen een bedrijf. Daarnaast kan duurzaamheid ook iets zeggen over de manier waarop energie wordt gewonnen. Waar dit vroeger vooral door het verbranden van kolen en andere stoffen werd gegenereerd, word energie steeds meer gegenereerd door onuitputtelijke bronnen. Voorbeelden hiervan zijn zonnepanelen en windmolens. Daarnaast is er ook nog duurzaamheid op het gebied van ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieuvriendelijke webshops. Benieuwd naar deze vormen? Kijk dan snel naar onze artikelen!

Wat is de volgende stap?

Zoals je ziet, is duurzaamheid een zeer breed begrip. Het is terug te vinden in zonnepanelen, windmolens en dammen. Maar je bent er ook achter gekomen dat het een zeer grote rol speelt binnen bedrijven. Van Lean Six Sigma tot en met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil jij meer informatie over deze vormen van duurzaamheid? Check dan snel de artikelen!

cloud-vips