hosting

Wat is een payrol constructie?

Wat houdt deze vorm van payrolling eigenlijk in? Een payrol constructie betekent dat de werknemers in loondienst zijn van het payrol bedrijf maar dat ze werken bij de werkgever. Hierdoor is een payrol constructie zeer ingewikkeld. De werknemers zijn dus eigenlijk in dienst van het payrolbedrijf maar worden uitgeleend aan de werkgever voor wie ze gaan werken. De inlener, zoals dat genoemd wordt, hoeft zich geen zorgen te maken om de juridische en administratieve aspecten die werknemers met zich meebrengen. Deze worden uitbesteed aan het payrolbedrijf.

Echter, is het ook mogelijk om als ZZP'er je aan te melden bij een payrolbedrijf. Met ZZP payrolling kun jij je bezig houden met jouw werk en wordt de salarisadminitratie en loon geregeld door het payrolbedrijf. 

Verschil tussen payrolling en een uitzendbureau

Maar wat is dan het verschil tussen en payrolbedrijf en een uitzendbureau? Iedereen is bekend met uitzendbureaus. Deze bureaus zorgen dat zoekende werkgevers gekoppeld worden met zoekende werknemers. Wanneer u een extra werknemer nodig heeft legt u de vraag neer bij het uitzendbureau. Een payrolbedrijf is ook een tussenpersoon bij werkgever en werknemer. Echter, zorgt het payrolbedrijf voor de salarisadministratie en juridische aspecten van de werkgever.

Voor- & Nadelen van Payrolling

Voor zowel werkgever als werknemer zijn er voordelen als nadelen wanneer er gekozen wordt voor een payrol bedrijf. De voordelen voor werkgevers bestaan uit het uit handen geven van salarisadministratie en juridische werkgeverschap. Hierdoor kan de ondernemer zich richten op andere taken. Echter, voor de ondernemer kost dit wel veel geld. Voor de werknemer ontstaat er meer onzekerheid en wordt de salarisprocedure ingewikkelder. Echter, zorgt het payrolbedrijf er wel voor dat de werknemer op tijd betaald wordt met het juiste bedrag.

Een van de voornaamste voordelen is dat de werkgever een stuk minder tijd en energie hoeft te besteden aan de loonadministratie. Loonadministratie kan vaak een vervelend en langdurige activiteit zijn, echter door het uitbesteden hiervan kunnen werkgevers en werknemers zich focussen op taken die er echt toe doen. 

Maak nu jouw keuze

We hebben je uitgelegd wat payrolling in houdt en wat de verschillen zijn met een uitzendbureau. Daarnaast hebben we jou meegenomen door de voordelen en nadelen die payrolling heeft op werkgevers en werknemers. Weet jij jouw keuze al?

Terug
cloud-vips