hosting

Wat is ZZP Payrolling?

Wanneer je als ZZP’er aanmeld bij een payrolbedrijf, dan ga je als ZZP’er in loondienst werken voor het payrolbedrijf. Het resultaat hiervan is dat het payrolbedrijf functioneert als een werkgever. Op deze manier krijg je gewoon jouw opdrachten binnen maar kan je genieten van de voordelen die iemand heeft in loondienst. Je hoeft alleen maar te zorgen dat de opdrachten op tijd worden uitgevoerd, de loonadministratie hiervan wordt geregeld door het payrolbedrijf. Dit zorgt ervoor dat je veel tijd kan besparen die je kan gebruiken voor nieuwe opdrachten.

Hoe worden de kosten berekent?

Nu je weet wat ZZP payrolling is, wil je natuurlijk ook weten wat het kost. Echter, zijn de kosten een stukje ingewikkelder, de kosten verschillen per ZZP’er. Het hangt erg af van het brutoloon dat de ZZP’er verdient en de marge die gevraagd wordt door het payrolbedrijf. Een payrolbedrijf maakt gebruik van het brutoloon dat jij als ZZP’er verdient en vermenigvuldigd dit met de marge die zij hanteren.

Wat zijn de Voordelen & Nadelen

Aan alles zit een voordeel en een nadeel, maar wat zijn deze van ZZP payrolling? Een groot voordeel is dat jij als ZZP’er meer tijd hebt voor hetgeen dat jij het liefst doet: jouw vak. Dit komt doordat je minder administratieve verplichtingen hebt en dat het payrolbedrijf zelf zorgt dat jij betaald wordt. Maar er zitten ook nadelen aan. Wanneer jij gebruik maak van payrolling als ZZP’er, is het niet mogelijk om in aanmerking te komen voor ondernemersaftrek. Dit komt doordat je niet wordt gezien als ondernemer.

Wanneer jij liever de boekhouding zelf blijft doen, maar dat het niet te veel tijd in beslag neemt, dan zijn boekhoudprogramma's een goed alternatief. Ontdek hier de 3 beste online boekhoudprogramma's, 2022!

Welke keus maak jij?

Wanneer je kijkt wat jouw voorkeur heeft, is het belangrijk dat je de pluspunten en minpunten op een rij zet. Ga je voor minder administratieve verplichtingen? Of vind je de ondernemersaftrek belangrijker? Kijk wat voor jouw belangrijker is en kies of je wel of niet gebruik gaat maken van ZZP payrolling!

Terug
cloud-vips