hosting

Wat is social media marketing?

Deze vorm van marketing is gebaseerd op de verschillende apps en platforms die steeds populairder zijn geworden in het dagelijks leven. Van platformen die minder belangrijk zijn geworden naar nieuwe platformen die uit de grond zijn geschoten. Deze marketing vorm speelt in op de gebruikers van deze platformen om populariteit voor merken te vergroten, daardoor het aantal website bezoekers verhogen en uiteindelijk meer verkopen. De platforms die wij gaan bespreken in dit artikel, zijn: Instagram en Facebook.

Social media marketing op Instagram

Instagram staat op de tweede plaats van de platforms met de meeste actieve gebruikers. Dit betekent dat Instagram eeen groot bereik kan bieden voor jouw advertenties. Als dit goed gedaan wordt, zal je uiteindelijk meer leads genereren. De meeste gebruikers die actief zijn op Instgram hebben een leeftijd tussen de 18 en 34 jaar. Dus wanneer jouw doelgroep aansluit op deze leeftijden, zou Instagram een zeer goed platform voor jouw social media marketing campagne zijn. Betekent dit dat Instagram advertenties niet goed uitpakken wanneer ze gebaseerd zijn op andere leeftijdsgroepen? Nee hoor!

Social media marketing op Facebook

Facebook staat, met een grote voorsprong, op nummer één op de lijst van meest actieve gebruikers. Echter, is de verdeling van leeftijdsgroepen een stuk anders dan bij Instagram. Bij Instargram ligt de focus vooral op de leeftijdsgroep 18-34. Bij Facebook is te zien dat de leeftijdsgroep 25-34 het grootst is. Daarentegen, is er een veel grotere balans bij Facebook in de leeftijdsgroepen dan bij Instagram. Om marketeers op weg te helpen, heeft Facebook een gratis social media marketing cursus voor Facebook.

Zijn de andere platforms niet goed?

Dat Instagram en Facebook de grootste platformen zijn, wilt niet betekenen dat dit dé platformen voor jouw social media campagne zijn. Er zijn een hoeveelheid aspecten waarvan jouw keuze voor het platform vanaf hangt. Neem een kritische kijk naar de persona die bij jouw bedrijf past en kijk welk platform hier het beste op aansluit.

Terug
cloud-vips