hosting

Wat is een navigatiestructuur

Heel leuk zo’n navigatiestructuur, maar wat is dat eigenlijk? Eigenlijk, is dit de infrastructuur die alle pagina’s verbindt. Je kan het zien als wegen die je door de stad naar verschillende restaurants, kappers en supermarkten nemen. Het restaurant, de kapper en de supermarkten fungeren als verschillende categorieën op jouw website. Het is enorm vervelend als je om moet rijden omdat de infrastructuur niet goed is. Dit is hetzelfde bij jouw website, de bezoeker wilt zo snel mogelijk vinden wat hij of zij zoekt. Er zijn verschillende onderdelen van een website die een enorme impact hebben op de structuur, dit zijn de zoekbalk, het hoofdmenu en de footer. Waar de zoekbalk voornamelijk voor specifiekere vragen is, zijn de overige onderdelen enorm belangrijk voor de navigatie.

De Klant is Koning

Wanneer je een navigatiestructuur bepaald voor jouw website zijn er verschillende aspecten enorm belangrijk. Om te beginnen moet je goed weten wie jouw doelgroep is. Bestaat jouw doelgroep uit particuliere klanten of uit zakelijke klanten? De een zal anders door een website heen lopen dan de ander. Zo is het belangrijk voor zakelijke klanten dat ze gemakkelijk een offerte aan kunnen vragen en voor de particulier dat ze zich goed kunnen informeren. Daarnaast is het belangrijk dat je jouw website vanuit het oog van de gebruiker. Wat zou de gebruiker fijn vinden? Uiteindelijk is het belangrijk dat de website voor verschillende doelgroepen makkelijk te doorlopen is en dat de navigatiestructuur interessante kopjes bevat waardoor de gebruiker geneigd is om verder te klikken.

Een Nieuwe Infrastructuur

Zoals je ziet, kan een goede navigatiestructuur de wereld voor je openen. Het is belangrijk dat je op verschillende punten let, zoals de doelgroep, interessante teksten en de mogelijkheid om makkelijk te navigeren. Lukt het jou? Dan zullen de leads vanzelf komen!


 

Terug
cloud-vips