hosting

Wat kan een tool zijn?

Een tool kan van alles zijn. Het kan een handleiding, checklist, website, boek, online programma, zijn. Een bekende tool is Word, waar je teksten kunt schrijven om vervolgens online te zetten. Iedere tool is afhankelijk van een bepaald thema. Dit kan bijvoorbeeld de snelheid zijn van de website of Google Analytiscs waarbij je kunt kijken hoe de website het doet. Wanneer jij moeite hebt met een element te optimaliseren of inzichten in te krijgen, kun je gebruik maken van een tool om het element beter te laten functioneren. 

Soorten tools

Mocht jij momenteel een webshop hebben, dan zijn er verschillende tools die het werkt kunnen vereenvoudigen. Er zijn fijne tools die gratis gebruikt kunnen worden, maar bij een groot deel van de tools wordt een abonnement gevraagd. Dit komt omdat zij de kwaliteit willen garanderen van de tools en het zorgt ervoor dat jij meer geld kunt verdienen met jouw webshop. 

Klantenservice / reviews software

Een klantenservice software spreekt redelijk voor zich. Het zorgt dat mensen eenvoudig  contact kunnen leggen met jouw bedrijf en dat jij dit ook eenvoudig kan beantwoorden. Alles wordt in een mooi overzicht gezet en jij zult goed scoren op de klantenservice. Dit geldt hetzelfde voor reviews. Hou simpel bij wat mensen van jou denken of reageer erop. 

Warehouse management, distributie en verzendingen

Wanneer jij een online webshop hebt, dan moet je ook pakketten gaan verzenden naar de klanten. Om dit eenvoudiger te maken zijn er diverse platformen die hiermee helpen. Deze tools helpen met voorraadbeheer, verzendmogelijkheden, gegevens, track and trace code en retourneren. Door gebruik te maken van zo een tool ga je minder fouten maken met verzenden.

Conversie tools

Met een conversie tool kun je ervoor zorgen dat de conversie hoger wordt. Conversie staat voor hoeveel bezoekers er daadwerkelijk een aankoop doet. Hoe hoger de conversieratio hoe meer omzet je maakt. Conversie is daarom ook zeer belangrijk om te hoog te houden. Het gemiddelde ligt tussen de 3 á 4%. Conversieoptimalisatie is dan ook een veelvoorkomende term bij online webshops.

Lees in de blogs meer over tools>>
 
 

cloud-vips