Payroll voor de publieke sector

Gelijke beloning voor hetzelfde werk. Dit is in de publieke sector nóg belangrijker dan in de commerciële wereld. Wij zorgen dat uw payrollmedewerkers zoveel mogelijk een gelijke beloning ontvangen en zoveel mogelijk gelijk worden behandeld als uw medewerkers in eigen dienst. Dit vertaalt zich onder meer in een persoonlijke benadering, een vast contactpersoon, een uitgebreide keuze aan (aanvullende) arbeidsvoorwaarden en het opbouwen van een goed pensioen (StiPP of ABP). Mede dankzij ons unieke online portal combineren wij goed werkgeverschap met snelheid en transparantie.

Veel voordelen voor medewerker

Standaard wordt de fiscale uitruilregeling reiskosten aangeboden, waardoor de medewerker maximaal fiscaal voordeel verkrijgt door de niet benutte fiscale ruimte vanuit de reiskostenvergoeding te verrekenen met de uitbetaling van de eindejaarsuitkering. Daarnaast hebben onze payrollmedewerkers onbeperkt toegang tot onze opleidings- en ontwikkelportal www.academyforflex.nl. Uiteraard houden we ons voor elke branche aan de geldende cao.

Online portal Pay4me

Onze payrollkrachten en opdrachtgevers kunnen 24/7 gebruikmaken van ons digitale platform ‘Pay4me’. Contractbeheer, urenregistratie, verloning en loonaangifte zijn in Pay4me geïntegreerd. Zo heeft u op elk gewenst moment realtime toegang tot relevante gegevens, zoals gewerkte uren, loonstroken, managementrapportages en pro-formaberekeningen. Ook het stellen van vragen of maken van afspraken kan via dit digitale platform.

Hoe werkt payroll via Smart Services?

U werft en selecteert zelf uw personeel, Smart Services wordt de juridisch werkgever. Dit betekent voor u: meer flexibiliteit en geen wachtgeld- of herbenoemingsverplichtingen na de contractperiode. Na iedere contractperiode bepaalt u of u de samenwerking met uw medewerker via Smart Services verlengt. U kunt de medewerker ook zelf een contract aanbieden.

Waarom payroll in de publieke sector?

De meeste organisaties in de publieke sector zetten payrollkrachten in voor tijdelijke dienstverbanden, projecten, (tijdelijke) uitbreidingen van vaste medewerkers, vervangingen en oproepcontracten voor invallers. Het grote voordeel van payroll is dat al deze organisaties medewerkers 5,5 jaar flexibel kunnen inzetten, zonder (financiële) verplichtingen.

Brisker

Smart Services is onderdeel van Brisker. Deze groep bestaat verder uit Tentoo, Holland Payroll en Pay for People. Samen hebben wij meer dan 20.000 payrollmedewerkers in dienst, zijn we intermediair voor zzp’ers en freelancers, doen we de salarisadministratie en zijn we HR-specialist.

Meer informatie

Wilt u meer weten over payroll voor de publieke sector of de werkwijze van Smart Services? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Direct mailen of bellen mag natuurlijk ook:

Ik wil graag meer informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.