Payroll tarieven: meest gestelde vragen

Wat kost payroll?

De kosten van payrolling zijn gekoppeld aan de omrekenfactor die uw payrollbedrijf hanteert. Daarom hanteert Smart Services een omrekenfactor die onder anders is gebaseerd op het bruto uurloon van uw medewerker, vakantiegeldreserveringen, ziekterisico-overdracht en werkgeverslasten. Door gebruik te maken van de payrolling van Smart Services draagt u het juridisch werkgeverschap over.

Wat kost personeel?

Personeel kost geld, dat mag geen verassing zijn. Waaruit bestaan de personeelskosten dan? Hierbij moet u denken aan directe loonkosten, zoals salaris, vakantietoeslag, provisies en winstuitkeringen. Daarnaast heeft u te maken met indirecte loonkosten zoals pensioenopbouw, reiskosten en andere onkosten. Tevens bent u gebonden aan verplichte premies en bijdragen. Door gebruik te maken van de payrolling van Smart Services zijn wij juridisch werkgever. Hierdoor zijn wij, niet u, verantwoordelijk voor voor alle personeelsadministratie.

Wat is een omrekenfactor?

De kosten van payrolling bestaat uit drie factoren. Ter illustratie, het brutoloon, werkgeverselementen, en gebruikerskosten tezamen vormen uiteindelijk de omrekenfactor. Ten eerste is het brutoloon afhankelijk van de gekozen cao, de inlenersbeloning en de afgesproken arbeidsvoorwaarden. Ten tweede bestaan de werkgeverselementen uit onder andere 8% vakantiegeld. Ook de sociale lasten en afdrachten, pensioenafdracht, ziekteverzuim, certificeringen en reserveringen. Als laatste worden er in de omrekenfactor ook gebruikerskosten opgenomen.

Benieuwd hoe de payroll tarieven er voor u uitzien? Neem dan contact met ons op of laat uw gegevens achter in het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste bezoeker,

Al geruime tijd is Smart Services onderdeel van Brisker Group. Brisker Group is de naam van de moedermaatschappij waar de labels Pay for People, Tentoo en Holland Employment Experts onder vallen. Samen zijn wij de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Brisker Group kan ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

Als volgende logische stap in de samenvoeging van deze organisaties zal de bedrijfsnaam Smart Services niet langer zelfstandig gevoerd worden. Onze bedrijfsnaam verandert, maar onze dienstverlening aan u blijft zoals u die van ons gewend bent. Voortaan valt onze dienstverlening onder één van de andere Brisker-labels.

+ Voor intermediairs

Pay for People - de HR-dienstverlener voor intermediairs

Inloggen Pay4meBezoek de website
+ Voor opdrachtgevers en freelancers

Tentoo - de HR-dienstverlener voor opdrachtgevers

Inloggen Pay4meBezoek de website

Per 1 januari 2021 is de website van Smart Services niet meer bereikbaar.