1900 restaurants bij BookDinners

De hoge boekingskosten en macht van Iens was voor KHN de reden een alternatief te bieden zonder winstoogmerk. Robèr Willemsen, voorzitter KHN: “Ik ben trots dat er in zo’n korte tijd al 1900 restaurants zijn aangesloten bij het reserveringsplatform. BookDinners.nl is daarmee echt het platform van, voor en door restaurants. Het belangrijkste doel voor KHN is dat restaurants weer zelf de regie hebben. Dit in tegenstelling tot bestaande platforms die tegen steeds slechtere condities werken.”

Ondanks de hoge reserveringskosten en commissies voor bezorgmaaltijden floreert de horecabranche. Al tijden is er een groot tekort aan goede koks en geschoold horecapersoneel. Vooral jongeren en tweeverdieners eten vaak buitenshuis of bestellen een bezorgmaaltijd. Aldus het marktonderzoek van FSIN.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de Nederlandse consument voor gemiddeld 1150 euro per jaar buitenshuis tafelt. FSIN verwacht dat dit bedrag in 2018 oploopt naar 1163 euro per persoon. Voor de economische crisis in 2007 werd voor gemiddeld 1148 euro buiten de deur gegeten en gedronken.

Thuisbezorgd.nl

Uit het onderzoek wordt daarnaast duidelijk dat de thuisbezorgmaaltijd populairder is dan voorheen. Ondanks de verhoogde commissie van Thuisbezorgd.nl werd er massaal eten besteld via de website. Ook de supermarktbezorgers krijgen het steeds drukker met het bezorgen van versboxen, zo verwacht FSIN. “De cijfers illustreren het vertrouwen van de consument in de economie én zijn veranderende levensstijl”, aldus het FSIN.

Bron: KHN, 4 januari 2018 – Business Insider, RTL Nieuws, 8 januari 2018

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie