Ondernemersvertrouwen hoog

Het ondernemersvertrouwen is het grootst onder bouwbedrijven, gevolgd door groothandelaren en ondernemers in de zakelijke dienstverlening. In alle branches is het vertrouwen onder ondernemers positief en verbeterd ten opzichte van het vierde kwartaal van 2017. Eerder bleek al uit onderzoek van het CBS dat het ondernemersvertrouwen in de industrie in januari zelfs het hoogste niveau bereikte sinds 1985.

Werkgelegenheid

Ondernemend Nederland is positief over de werkgelegenheid, maar ervaart wel belemmeringen als gevolg van een tekort aan arbeidskrachten. In het vierde kwartaal had 27% van de bedrijven meer personeel in dienst dan in het voorgaande kwartaal. 1 op de 10 ondernemingen had juist minder mensen op de werkvloer. Alle sectoren geven wel aan steeds moeilijker aan gekwalificeerd personeel te kunnen komen. Die problemen zijn het meest nijpend in de uitzendbranche en IT-sector.

De positieve stemming van het bedrijfsleven is ook terug te zien in de bedrijfscijfers. Bij 26% van de ondervraagde bedrijven verbeterde in het laatste kwartaal van 2017 de winstgevendheid.

Bron: CBS, FD, 15 februari 2018

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie