Verschillen per branche

De werkgelegenheid in het MKB neemt al toe sinds 2014. De banengroei verschilt wel aanzienlijk per branche. De kinderopvang, timmerindustrie en gehandicaptenzorg kenden in 2017 de grootste toename (rond de 11 procent). De minst snel stijgende sectoren zijn ‘fashion & sport’ en ‘kappersbedrijven’ (beide minder dan 1 procent groei). In de grafimedia daalde de werkgelegenheid zelfs met 1,2 procent.

Behoefte aan flexibiliteit

Bij een herstellende economie zijn werkgevers doorgaans scheutiger met het geven van vaste contracten. In 2017 niet. MKB’ers lijken een grote behoefte te houden aan flexibiliteit en blijven door de Wet Werk en Zekerheid huiverig voor de (financiële) risico’s die gepaard gaan met het in vaste dienst nemen van personeel. Het aandeel contracten voor bepaalde tijd steeg in het vierde kwartaal van 2017 naar ruim 32 procent. Eind 2015 lag dit nog op 25,1 procent.

Bron: MKB Banenmonitor, 7 maart 2018

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Beste bezoeker,

Al geruime tijd is Smart Services onderdeel van Brisker Group. Brisker Group is de naam van de moedermaatschappij waar de labels Pay for People, Tentoo en Holland Employment Experts onder vallen. Samen zijn wij de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Brisker Group kan ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

Als volgende logische stap in de samenvoeging van deze organisaties zal de bedrijfsnaam Smart Services niet langer zelfstandig gevoerd worden. Onze bedrijfsnaam verandert, maar onze dienstverlening aan u blijft zoals u die van ons gewend bent. Voortaan valt onze dienstverlening onder één van de andere Brisker-labels.

+ Voor intermediairs

Pay for People - de HR-dienstverlener voor intermediairs

Inloggen Pay4meBezoek de website
+ Voor opdrachtgevers en freelancers

Tentoo - de HR-dienstverlener voor opdrachtgevers

Inloggen Pay4meBezoek de website

Per 1 januari 2021 is de website van Smart Services niet meer bereikbaar.