Minder zout voorkomt nierschade

Met steun van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert de Nierstichting het eerste zoutbewustwordingsevenement. De stichting wil Nederland zoutbewuster maken. Uit onderzoek van de stichting heeft ruim 10% van de Nederlandse bevolking chronische nierschade door overmatige zoutinname. Ter illustratie, van ruim 1.700.000 Nederlanders werken hun nieren niet optimaal. Door minder zout te consumeren is nierschade te voorkomen volgens de stichting.

Proef de ongezouten waarheid

Tijdens de Restaurant Driedaagse wordt er door toprestaurants eten geserveerd met een zoutbewuste smaak. Het leeuwendeel van de restaurants kookt niet zoutloos maar zoutbewust. Zo zegt chef-kok Alain Alders van restaurant De Vrienden van Jacob: “De aandacht voor gezond eten is toegenomen. Vroeger stond je niet zo stil bij het gebruik van zout, van room en boter, maar we worden steeds wijzer gemaakt. Je bent wat je eet. Als we niet goed eten, worden we niet oud. Ik word dit jaar 50, maar ik wil 100 worden!’’

Tafel online reserveren

Een tafel reserveren kan vanaf 22 januari. Een romantische avond met zoutbewust eten van topkwaliteit is overigens een keuze. De deelnemende restaurants bieden tijdens de driedaagse ook hun reguliere zoutrijke menu aan. Alders: “De keus is aan de gast. Ik vind niet dat ik tijdens de Driedaagse ál mijn gasten kan opleggen om zoutarm te eten. ’’

Bron: Haarlems Dagblad, Nierstichting, 22 januari 2018

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie