1. Raak geobsedeerd

We denken dat de hoeveelheid taken, verantwoordelijkheden en opties gelijkstaat aan meer werk en het verbeteren van ons werk. Ten tweede hebben we een half idee over focus. We moeten niet enkel een select aantal doelen kiezen om aan te werken, maar we moeten er zo geobsedeerd door raken dat we uiteindelijk zullen uitblinken.” Zegt Hansen.

2. Richt opnieuw je werk in

Volgens Hansen is het fout om meer tijd te stoppen in werk, wanneer je jouw werk beter wilt doen. “Als je meer dan 50 uur per week werkt, levert het inderdaad meer op als je meer tijd in je werk stopt. Zodra je meer werkt dan dat, neemt dat voordeel snel af. Vanaf 65 uur per week is het zelfs zo dat je productiviteit afneemt als je meer tijd aan je werk besteedt”. Hansen stelt dat wanneer je beter wilt worden dan je collega’s, je jouw werk opnieuw moet gaan inrichten. Vraag bij alles af waarom je dit zo doet. Wie anders durft te denken, zal meer uit zijn werk kunnen halen.

3. Effectieve herhaling

Het leren van een nieuwe eigenschap heeft vaak te maken met vele uren oefenen. Hansen pleit dat het niet draait om het aantal uur dat je eraan besteedt, maar om de effectieve uren. Hansen is voorstander van ‘de learning loop’. Dit betekent dat je een nieuwe taak bakent tot kleine taken. Hierin pas je een nieuwe manier toe, vraag je om feedback en verbeter je jouw werkwijze. Dit doe je steeds weer totdat je een nieuwe werkwijze hebt ontwikkeld.

Hansen is van mening dat het belangrijkste is om het leren van een nieuwe eigenschap op te delen in kleine aanpassingen. Kleine en concrete acties die eenvoudig geoefend kunnen worden zorgen voor een nieuwe eigenschap. En zij hebben meer impact dan één groot doel in één keer.

4. Volg je passie en doel

Enkel doen waarvan je hart sneller gaat kloppen brengt volgens Hansen geen succes. Het belangrijkste is om te streven naar een match tussen passie en je doel. Veel mensen richten zich maar op één van de twee. “Terwijl onze studie aangeeft dat managers en medewerkers die deze twee dingen samenvoegden veel productiever zijn dan mensen die dat niet doen.”

5. Krachtig overtuigen

Mensen die het beste presteren op de werkvloer proberen mensen niet altijd met redelijkheid te overtuigen. Zij overtuigen anderen vaak met hun plannen middels ‘twee rake klappen’. Er wordt ingespeeld op individuele emoties en op de oppositie om ze mee te krijgen. Dit gedrag noemen we ‘forceful champions’ en is gebaseerd op emoties van anderen. Zo beïnvloeden ze collega’s met beeld en visuele demo’s van hun plannen, maken ze mensen bewust van de noodzaak van het doel waar ze gezamenlijk aan werken en enthousiasmeren ze hen voor de plannen die ze in de toekomst uit willen voeren.

6. Vecht en herenig

Samenwerken in een team is volgens Hansen nog te vaak opgebouwd rondom eindeloze meetings. Zo vindt 69% van de ondervraagden vindt dat vergaderingen stelselmatig te lang duren en niet productief zijn. “Om prestaties te maximaliseren, moeten mensen de kunst van het debatteren onder de knie krijgen. Anders blijf je maar vergaderen rondom hetzelfde doel.”  Tegelijkertijd is het de kunst om goed te luisteren naar je collega’s.  “Onderbreek anderen niet zomaar, herhaal wat mensen zeggen om te checken of je het snapt en hou je aandacht bij het gesprek, zowel verbaal als non-verbaal”. Luidt het advies van Hansen.

7. Samenwerking

Te veel samenwerken is net zo erg als te weinig samenwerken: het levert niets op en kost veel tijd. Hansen stelde 5 regels op voor het vaststellen of samenwerken nuttig is. Bedenk een goede reden waarom je moet samenwerken met andere teams. Zorg er vervolgens voor dat het project een uitdagend doel krijgt, zodat het prioriteit kent voor alle teamleden. Loof gezamenlijke beloningen uit voor mensen die goed hebben samengewerkt. Zorg dat er bovendien genoeg tijd, vaardigheden en geld beschikbaar zijn om de samenwerking zo goed en effectief mogelijk te laten verlopen. Mochten er problemen ontstaan tijdens de samenwerking, zorg dan voor een neutrale, externe mediator om beslissingen te nemen en problemen op te lossen.

Bron: MT, 28 januari 2018.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Beste bezoeker,

Al geruime tijd is Smart Services onderdeel van Brisker Group. Brisker Group is de naam van de moedermaatschappij waar de labels Pay for People, Tentoo en Holland Employment Experts onder vallen. Samen zijn wij de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Brisker Group kan ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

Als volgende logische stap in de samenvoeging van deze organisaties zal de bedrijfsnaam Smart Services niet langer zelfstandig gevoerd worden. Onze bedrijfsnaam verandert, maar onze dienstverlening aan u blijft zoals u die van ons gewend bent. Voortaan valt onze dienstverlening onder één van de andere Brisker-labels.

+ Voor intermediairs

Pay for People - de HR-dienstverlener voor intermediairs

Inloggen Pay4meBezoek de website
+ Voor opdrachtgevers en freelancers

Tentoo - de HR-dienstverlener voor opdrachtgevers

Inloggen Pay4meBezoek de website

Per 1 januari 2021 is de website van Smart Services niet meer bereikbaar.