Veel mensen durven nog steeds niet

Iets meer dan 12% gaf aan meer meldingen binnen te krijgen sinds de #metoo-discussie vorig jaar oktober. Volgens experts is dit nog altijd maar het topje van de ijsberg. “Veel mensen durven nog steeds niet met hun verhaal naar buiten te komen’’, zegt Inge te Brake, bestuurslid van de LVVV. Daarnaast is er in meer dan de helft van de bedrijven helemaal geen vertrouwenspersoon. Dat maakt het aankaarten van problemen nog lastiger.

Weinig veranderingen door #metoo-discussie

Uit een onderzoek van vakbond FNV blijkt dat de helft van alle werknemers te maken heeft gehad met seksuele intimidatie. In de meeste gevallen vindt dit plaats op de werkvloer, niet tijdens borrels of feesten. Minder dan de helft van de slachtoffers doet melding. Hierdoor is te zien dat de #metoo-discussie (nog) geen echte verandering teweeg heeft kunnen brengen.

Bijna 90% van de vertrouwenspersonen die aangeeft meer meldingen gekregen te hebben, zegt dat die stijging bescheiden is: niet meer dan 30%. Slachtoffers die zich melden bij een vertrouwenspersoon, willen niet altijd vervolgstappen nemen. Dit uit schaamte, de angst om hun baan te verliezen en het oordeel van collega’s.

Toch leidt een melding bij vertrouwenspersonen in de meerderheid van de gevallen wél tot concrete stappen op de werkvloer. Bijna alle ondervraagden vinkt ‘ja’ aan als hiernaar wordt gevraagd. Veruit het vaakst wordt gesproken over de problematiek; schorsing of ontslag is een uitzondering.

Bron: AD, 26 februari 2018.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie