Manager verantwoordelijk voor gezond voedsel

Dit blijkt uit onderzoek van BoxBites naar de eetgewoonten van de werkende Nederlander onder 1017 respondenten. Bijna 40% van de werknemers houdt de manager verantwoordelijk voor gezond voedsel op het werk. “Jonge werknemers zijn in een tijd opgegroeid waarbij iedereen bezig is met een gezonde levensstijl en gezonde keuzes steeds belangrijker worden,” aldus Anouk Diamant, mede-eigenaar van BoxBites. “Hierdoor zijn zij gewend om in een omgeving te zijn waarbij gezonde voeding normaal is en zij vinden het dan ook raar als hun werkgever hier niet over nadenkt.”

Een gezonde leefstijl wordt steeds populairder. Echter geeft 43% van de ondervraagden aan dat hun manager zich niet bezighoudt met de gezondheid van zijn werknemers. Bijna de helft geeft aan dat zij niet hoeven te verwachten dat hun manager een gezondere levensstijl nastreeft bij zijn werknemers. Diamant: “Hier kunnen managers de plank misslaan. Niet alleen gaat u mee in de wensen van uw werknemer, maar gezond voedsel draagt bij aan betere prestaties van werknemers. Dat is toch wat u wilt bereiken als manager.” 

Ongezonder eten door stress

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 40% aangeeft ongezonder te eten wanneer zij stress hebben op het werk. Hoge werkdruk en persoonlijke verwachtingspatroon worden benoemd als voornaamste redenen waarom men stress ervaart. Volgens Diamant is veel eten door stress niet vreemd. Het fenomeen stresseten overkomt velen. “Want, als u stress hebt, kan lekker eten troostend werken. Omdat er door uw favoriete lekkernijen te eten geluksstofjes vrijkomen in de hersenen, helpt het even ontspannen en geeft het rust. Ook al is dit voor korte duur. Managers zouden hun werknemer nog beter in de gaten moeten houden als het gaat om stress. Naast dat stress niet goed is voor uw lichaam eten mensen hier ook ongezonder door.”

Een gezond bedrijfsrestaurant

Kleine aanpassingen in de inrichting van een bedrijfsrestaurant kunnen werknemers al verleiden om gezonder te eten. Dat concludeert Liesbeth Velema, gezondheidswetenschapper van de Vrije Universiteit Amsterdam na een uitgebreid onderzoek in 30 bedrijfsrestaurants. Door het ontwikkelen van het gezonde bedrijfsrestaurant zijn verschillende strategieën getest om gezonde keuzes makkelijker te maken, zonder ongezondere opties weg te halen. “Als er bijvoorbeeld naar verhouding meer magere kaas of volkoren brood uitgestald ligt, wordt daar meer van verkocht”, aldus Velema. Ook blijkt het verschil te maken als gezondere producten meer vooraan staan op de route: eerst de saladebar en later pas de gefrituurde snacks. Op de lange termijn kunnen deze kleine veranderingen bijdragen aan een gezonder eetpatroon en gezondere werknemers.

Bron: Managersonline, Foodholland, 22 februari 2018.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Beste bezoeker,

Al geruime tijd is Smart Services onderdeel van Brisker Group. Brisker Group is de naam van de moedermaatschappij waar de labels Pay for People, Tentoo en Holland Employment Experts onder vallen. Samen zijn wij de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Brisker Group kan ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

Als volgende logische stap in de samenvoeging van deze organisaties zal de bedrijfsnaam Smart Services niet langer zelfstandig gevoerd worden. Onze bedrijfsnaam verandert, maar onze dienstverlening aan u blijft zoals u die van ons gewend bent. Voortaan valt onze dienstverlening onder één van de andere Brisker-labels.

+ Voor intermediairs

Pay for People - de HR-dienstverlener voor intermediairs

Inloggen Pay4meBezoek de website
+ Voor opdrachtgevers en freelancers

Tentoo - de HR-dienstverlener voor opdrachtgevers

Inloggen Pay4meBezoek de website

Per 1 januari 2021 is de website van Smart Services niet meer bereikbaar.