Deskbike en loopbandtapijt

Een deskbike onder het bureau. Hoge tafels om kort, staand aan te vergaderen. Een ‘loopbandtapijt’ waarop je rustig wandelend kunt brainstormen. De mogelijkheden om werken en bewegen op kantoor te combineren, zijn legio. Al blijft ook het traditionele zitbureau met een goed afgestelde bureaustoel onmisbaar, zegt professor Hermans. Het gaat volgens haar vooral om de variatie tussen zitten en bewegen. De hele dag zitten, is ongezond.

Minder ziekteverzuim

Werknemers die langdurig zitten, hebben een verhoogde kans op zwaarlijvigheid, diabetes en cardiovasculaire aandoeningen. Hermans: “Ook zie je dat mensen die langdurig of verkeerd zitten vaker last hebben van lage rugklachten. Beweging is gezond. Beweging krijg je al door op je werk af en toe te staan. Dan voel je je beter aan het eind van de dag. Ook belangrijk voor de werkgever. Die ziet dat medewerkers zich prettiger voelen, beter functioneren en het ziekteverzuim kan afnemen.”

Niet doorslaan

Hermans waarschuwt om niet door te slaan in de bewegen-op-het-werk trend. “Een deskbike is niet ontworpen om flink te fietsen, een wandeltapijt is niet bedoeld voor een stevige wandeling en aan een statafel moet je niet uren blijven werken. Het draait om het bieden van variatie zodat iedere individuele werknemer die plek kan kiezen waar hij/zij het beste kan functioneren. Je moet het ook niet forceren, niet iedereen voelt zich prettig bij het gebruiken van een wandeltapijt of deskbike.”

Terugverdienen

Het creëren van een mix aan werkplekken hoeft geen grote investering te zijn. Ten eerste hoeven niet alle werkplekken te worden vernieuwd. De kosten kunnen bovendien worden gespreid door de werkplekken gefaseerd te veranderen. Niet onbelangrijk: door het lagere ziekteverzuim, moeten de aangepaste werkplekken zichzelf snel weer terugverdienen.

Bron: Over Ondernemen, 12 maart 2018

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Beste bezoeker,

Al geruime tijd is Smart Services onderdeel van Brisker Group. Brisker Group is de naam van de moedermaatschappij waar de labels Pay for People, Tentoo en Holland Employment Experts onder vallen. Samen zijn wij de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Brisker Group kan ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

Als volgende logische stap in de samenvoeging van deze organisaties zal de bedrijfsnaam Smart Services niet langer zelfstandig gevoerd worden. Onze bedrijfsnaam verandert, maar onze dienstverlening aan u blijft zoals u die van ons gewend bent. Voortaan valt onze dienstverlening onder één van de andere Brisker-labels.

+ Voor intermediairs

Pay for People - de HR-dienstverlener voor intermediairs

Inloggen Pay4meBezoek de website
+ Voor opdrachtgevers en freelancers

Tentoo - de HR-dienstverlener voor opdrachtgevers

Inloggen Pay4meBezoek de website

Per 1 januari 2021 is de website van Smart Services niet meer bereikbaar.