Uitspraken van CNV-voorzitter Limmen over de horeca

Limmen heeft onder meer gezegd dat de arbeidsvoorwaarden in de horecasector armzalig zijn. Ook wordt er in de sector volgens Limmen te weinig geïnvesteerd in opleidingen van personeel. Vervolgens maakte Limmen de observatie dat de horecasector jarenlang geen cao heeft gehad.

Verontwaardiging in reacties

De uitspraken van de CNV-voorzitter zijn niet in goede aarde gevallen. Zo reageerde restauranteigenaar Dick van Ostaden met: “Word toch wakker CNV. Jullie weten totaal niet wat er speelt.” Van Ostaden kreeg landelijke media-aandacht nadat hij bekendmaakte uit noodzaak uitsluitend met Spaanse koks te werken.

De vraag naar geschoold personeel is groeiende, het aanbod tanende. Niet alleen binnen de horecasector maar ook in andere sectoren. Zo constateerde Doekle Terpstra, voorzitter van de brancheorganisatie voor de installateurs Uneto-VNI en voormalig CNV-voorzitter: “De branche heeft tienduizenden mensen nodig. Als de nood hoog is, en er is hier geen aanbod van personeel, dan wijken we uit naar elders.”

KHN-voorzitter reageert

KHN-voorzitter Willemsen is verbolgen over de uitspraken van CNV-voorzitter Limmen. Willemsen: “Ik begrijp echt niet dat de heer Limmen zich zo negatief uitlaat over de arbeidsvoorwaarden in onze branche, terwijl we net twee maanden geleden met CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca hebben afgesloten! De cao is er net en moet er juist voor zorgen dat de arbeidsvoorwaarden in onze branche verder verbeteren.”

Willemsen lijkt in zijn reactie te reageren op de “armzalige arbeidsvoorwaarden” maar niet op de constatering dat de horecasector jarenlang geen cao heeft gehad.

Bron: KHN, 16 januari 2018

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie