Snelle groei werkgelegenheid

Het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) maakte vandaag bekend dat het aantal snelle groeiers is gestegen in 2016. Vorig jaar waren er in Nederland 7280 bedrijven waar de werkgelegenheid snel groeide. De snelgroeiers zijn bedrijven waar het aantal werknemers in drie achtereenvolgende jaren met minstens tien procent toeneemt. Samen waren deze ondernemingen goed voor 365 duizend nieuwe banen in drie jaar tijd. Dat is het hoogste aantal sinds de start van de metingen in 2010.

Sectoren diep getroffen in crisis

Van Straalen is enthousiast over de cijfer:  “Deze cijfers zijn goed nieuws. De sectoren waar nu de meeste, snelste groei zich aftekent komen wel van ver. Ze zijn diep getroffen in de crisis, dus je moet het herstel ook in dat licht zien. Maar dan is de groei voor bedrijven en werknemers in deze sectoren ook extra van belang na zo’n zware tijd.”

De voorzitter van MKB-Nederland constateert dat dit laat zien dat er een stevig kantelpunt in de economie is bereikt. “Tegelijkertijd zet de krapte in sectoren als techniek, de bouw, ict en de zakelijke dienstverlening een rem op de economische groei. Daar maken we ons zorgen over. Het blijft daarnaast natuurlijk van belang om ook de kleine bedrijven, met minder dan tien werknemers, de ruimte te geven voor groei. Te beginnen met vereenvoudiging van de regels rond de arbeidsmarkt.”

Bron: MKB, 1 augustus 2017.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Beste bezoeker,

Al geruime tijd is Smart Services onderdeel van Brisker Group. Brisker Group is de naam van de moedermaatschappij waar de labels Pay for People, Tentoo en Holland Employment Experts onder vallen. Samen zijn wij de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Brisker Group kan ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

Als volgende logische stap in de samenvoeging van deze organisaties zal de bedrijfsnaam Smart Services niet langer zelfstandig gevoerd worden. Onze bedrijfsnaam verandert, maar onze dienstverlening aan u blijft zoals u die van ons gewend bent. Voortaan valt onze dienstverlening onder één van de andere Brisker-labels.

+ Voor intermediairs

Pay for People - de HR-dienstverlener voor intermediairs

Inloggen Pay4meBezoek de website
+ Voor opdrachtgevers en freelancers

Tentoo - de HR-dienstverlener voor opdrachtgevers

Inloggen Pay4meBezoek de website

Per 1 januari 2021 is de website van Smart Services niet meer bereikbaar.