Snelle groei werkgelegenheid

Het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) maakte vandaag bekend dat het aantal snelle groeiers is gestegen in 2016. Vorig jaar waren er in Nederland 7280 bedrijven waar de werkgelegenheid snel groeide. De snelgroeiers zijn bedrijven waar het aantal werknemers in drie achtereenvolgende jaren met minstens tien procent toeneemt. Samen waren deze ondernemingen goed voor 365 duizend nieuwe banen in drie jaar tijd. Dat is het hoogste aantal sinds de start van de metingen in 2010.

Sectoren diep getroffen in crisis

Van Straalen is enthousiast over de cijfer:  “Deze cijfers zijn goed nieuws. De sectoren waar nu de meeste, snelste groei zich aftekent komen wel van ver. Ze zijn diep getroffen in de crisis, dus je moet het herstel ook in dat licht zien. Maar dan is de groei voor bedrijven en werknemers in deze sectoren ook extra van belang na zo’n zware tijd.”

De voorzitter van MKB-Nederland constateert dat dit laat zien dat er een stevig kantelpunt in de economie is bereikt. “Tegelijkertijd zet de krapte in sectoren als techniek, de bouw, ict en de zakelijke dienstverlening een rem op de economische groei. Daar maken we ons zorgen over. Het blijft daarnaast natuurlijk van belang om ook de kleine bedrijven, met minder dan tien werknemers, de ruimte te geven voor groei. Te beginnen met vereenvoudiging van de regels rond de arbeidsmarkt.”

Bron: MKB, 1 augustus 2017.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie