Grote groep starters

In de sectoren onderwijs en detailhandel zijn het aantal starters het grootst. Opvallend is dat in deze sectoren naast het grootst aantal starters, ook de meeste bedrijven worden gesloten. In 2017 begon de grootste groep starters, net als voorgaande jaren, een managementadviesbureau. Dit waren bijna 13.000 managementadviesbureaus. In de kunstbranche kwamen ook veel nieuwe bedrijven. Verder openden er veel paramedische praktijken en webshops. In de onderwijssector en detailhandel werden ruim 12.500 bedrijven gesloten in 2017. Er waren op 1 januari 2018 in totaal 1.665.795 ondernemingen. Per saldo is dat zo’n 5% meer dan begin vorig jaar.

Eenmanszaken

Ronnie Overgoor, specialist op het gebied van ondernemerschap, vertelde tegen BNR dat hij kritisch is over de CBS-cijfers. “Je zou moeten kijken naar de definitie van een bedrijf. Zo’n 94 procent is een eenmanszaak, en dat vind ik iets anders dan een bedrijf. Het zijn wel allemaal kleine bedrijfjes.” Overgoor is benieuwd naar de cijfers wanneer er een voorwaarde wordt gesteld dat je minimaal een modaal inkomen uit het bedrijf haalt.

Bron: NRC, FD, 2 februari 2018.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Beste bezoeker,

Al geruime tijd is Smart Services onderdeel van Brisker Group. Brisker Group is de naam van de moedermaatschappij waar de labels Pay for People, Tentoo en Holland Employment Experts onder vallen. Samen zijn wij de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Brisker Group kan ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

Als volgende logische stap in de samenvoeging van deze organisaties zal de bedrijfsnaam Smart Services niet langer zelfstandig gevoerd worden. Onze bedrijfsnaam verandert, maar onze dienstverlening aan u blijft zoals u die van ons gewend bent. Voortaan valt onze dienstverlening onder één van de andere Brisker-labels.

+ Voor intermediairs

Pay for People - de HR-dienstverlener voor intermediairs

Inloggen Pay4meBezoek de website
+ Voor opdrachtgevers en freelancers

Tentoo - de HR-dienstverlener voor opdrachtgevers

Inloggen Pay4meBezoek de website

Per 1 januari 2021 is de website van Smart Services niet meer bereikbaar.